Staklene zimske bašte
Ovde se nalazite: Staklene zimske bašte

Staklene zimske bašte

Pod ovim terminom se smatra formiranje nove prostorija u delu terase ili nezavisno od već postojećeg objekta.

Ta prostoija može da služi kao produžetak dnevnog boravka ili namenski kao zimski vrt gde bi se ukućani posvetili svom hobiju usled hladnih zimskih dna. Staklene bašte su prvenstveno počele da se pojavljuju u Engleskoj da bi kasnije postale popularne u celom svetu.

Sastoje se iz providnog staklenog krova i spoljašnjih zidova sa malom zastupljenošću aluminijumskih profila. Predstavljaju prestiž, luksus i kućama daju novu dimenziju dok ukućanima novi prostor za uživanje.

Obično spoljni zidovi staklenih zimskih bašta za vreme toplog perioda mogu da se sklone u stranu da ne smetaju. Obično su to klizne površine ili preklopive površine.

Stakla na staklenim zimskim baštama je poželjno da budu niskoemisiona ili HI stakla radi postizanja energetske efikasnosti ako se radi o grejanom prostoru. A ako je to prostorija koja se ne greje intenzivno onda nema potrebe za tom vrstom stakala. Unutrašnjost konstrukcije i stolarije može da se obloži drvetom i na taj način se dobija efekat topline prostora. U mnogim sučajevima se radi da te prostorije suže za sedenje u periodu od aprila do oktobra a za vreme grejne sezone se ne koriste.


Primerci staklene zimske bašte

THERMO TIME I USLUGE

Projektovanje i tehnicka podrška u izvodenju aluminijumskih arhitektonskih sistema renomiranih svetskih i domacih proizvodaca: Schuco, Wicona, Alumil, Reynaers, Hueck Hartmann, Profilati, Aluminco, Tehnomarket, Nissal. Ventilirajuce fasadne obloge tipa Alucobond, Alubond, J-bond, keramike i granitne keramike. Kompozitne obloge Fundermax, Trespa i Formica. Širok spektar profila i tehnickih rešenja za vaš gradevinski projekat. Vaš projekat je za nas novi izazov.

Thermo Time tim vam stoji na raspolaganju.